6 Ağustos 2012 Pazartesi

Derin dondurucu doldu:))

Yaz girdiğinden bu yana hatta daha öncesinden başladım üç beş dolaba birşeyler koymaya;Enginar ,iç bakla,bezelye ,barbunya,sarmalık yaprak ,taze fasulye,börülce derken tabii dolapta yer kalmadı.Geçen gün seferihisardaki emektar buzdolabımız bozuldu eee malum yaz günü apar topar eşim yenisini almaya gitti döndüğünde kendi evimdeki dolabın aynısıyla döndü ve çok rahatladım şimdi kışın yiyeceğimiz(İnşaAllah)erzakları koyacak ikinci dolabım oldu :)Daha bamya koyulacak tabii fiyatı 6 liradan düşebilirse:)))Ramazan' dan sonra şişe domat yapacağım İnşaallah böylelikle bütün bir kış domates derdim olmayacak.Yaz kış kendine bir iş bulan biz ev hanımlarına kolay gelsin o zaman:)))

8 yorum:

  1. canan burada fiyatlar inanılmaz ben daha fazla yapıp koyayım diyorum ama domates bile 2 liradan inmedi daha ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin İzmirle bağlantın kesilmez bildiğim kadarıyla gelen giden eksik olmaz neden buradan halletmiyorsun 2 saatte bişeycik olmaz sebzelere:))

      Sil
  2. ben bayılıyorum kışlık buzluk hazırlamaya paylaşıyorum yaptıkçada enginar demişsin o nasıl konuluyor hiç bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum kışın hazır yemek gibi geliyor :))Enginara gelince tamamen temizleyip kalbi kalıyor ve elimizde fazla oynamadan limon sürüp tabakları içiçe buzdolobı poşetine koyuyoruz,yada bir kapta limon tuzu ve tuzla hazırladığımız suya temizlediğimiz enginarları atıyoruz sonra susuz poşetliyoruz:))Ben bu sene 30 tane koymuşum :)

      Sil
  3. öyleyse maşallah demeli size.. bu saydıklarının hepsini ben de yapıcam ama daha hiç başlamadım, hele de domates işi beni bekliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah hepimize kolaylıklar versin...Hepimize Maşaallah... Bursa domatlarıyla yapıyorum ben ya siz?

      Sil
  4. Aslında ben bu işide çok kolaylaştırdım kendimce :))Her pazara gittiğimde tabiii vaktinde 10 tane enginar aldım yarısını pişirdim yarısını dolaba koydum ...Diğer sebzelerdede aynı uygulamayı yaptım hem birden
    yüklenmedim bütçeme hemde daha az yoruldum:)

    YanıtlaSil
  5. hiç bilmiyordum bu enginar işini öğrendiğim iyi oldu

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!

>