7 Ağustos 2012 Salı

YOĞURT TATLISI(İRMİKLİ)

Eşim istedi hemencecik yaptım:)
MALZEMELER

  • 3 Yumurta
  • 1,5 Su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1\2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 PAKET KABARTMA TOZU
1\2su bardağı şeker
ŞERBETİ

  • 3,5 Su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1\4 limon suyu
Yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpalım.Sıvı yağ ve sütü ekleyip çıpmaya devam edelim.Elenmiş unu, irmiği,kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük ayarında veya tercihen kaşıkla karıştıralım mümkünse dıştan içe doğru köpüğü kaybetmemeye çalışalım.Yağladığımız 25-30 cm çapındaki tepside 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti içn şekeri ,suyu ve limon suyunu 5 dakika kaynatalım.Soğumuş olan şerbetimizi fırından çıkan tatlımızın üzerine gezdirelim .Şekerle problemi olanlar için tarçın serpilip ikram edilmesini fakat ne şeker nede kilo problemi olmayanlara dondurmayla tavsiye ederim:)))AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli!

>