10 Mart 2012 Cumartesi

4+4+4=12'DEN VURMALI

Fıtratım gereği bir işi yapacaksam mükemmele yakın yapmalıyım ,eğer yapamayacağıma inanırsam o işe kalkışmam bile...Eğitim sistemimizde yapılacak değişiklikler tam 12'den vurmayacaksa sadece tahtaya isabet ettirmek anlamsız bence.Genel anlamda eğitim sistemimizde çok büyük eksiklerimiz olduğunu hepimiz biliyoruz.Özellikle eğitim camiasında yer alan öğretmenlerimiz bu konunun en büyük mağdurlarıdır.Sistemde yapılan sürekli değişiklikler mesleklerinde verimli olmalarını engellemekle birlikte meslek aşklarınıda öldürmektedir.Durum böyle olunca öğrencilere yansımakta ve okullar artık eğitim yuvası olmaktan çıkmaktadır.Getirilen öneri tamamiyle yanlış demiyorum aksine katıldığım noktalar çoğunluk olmasına rağmen sadece yeterli bulmuyorum.Bir sistem değişikliği yapılacaksa önce eğitimcilere sonra öğrencilere ve hatta velilere danışılmalı ihtiyaçlara ve haklara yönelik büyük çapta devrime ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.Bu önerge de en çok karşı çıktığım konu okula başlama yaşıdır.Oyun çağında ki bir çocuğa okul çağın geldi diyemezsiniz .Hangi vasıflarla bu konuda fikir beyan edersiniz diyenlere Üç öğrenci annesi  olmam ve daha önce Anaokulu ve Etüd merkezinde Yöneticilik yapmış olmam cevabını verebilirim ;ama bu ülkenin vatandaşı olmakta başlı başına fikir beyan etmeye yeterli bir sebebtir aslında...Sizlerle Halil Cibran' ın sözleriyle veda ederek düşünmeye davet ediyorum...











Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil, Onlar kendi yolunu izleyen Hayat'ın oğulları ve kızları. Sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler Ve sizinle birlikte olsalar da sizin değiller. Onlara sevginizi verebilirsiniz, düşüncelerinizi değil. Çünkü onların da kendi düşünceleri vardır. Bedenlerini tutabilirsiniz, ruhlarını değil. Çünkü ruhlar yarındadır, Siz ise yarını düşlerinizde bile göremezsiniz. Siz onlar gibi olmaya çalışabilirsiniz ama sakın onları Kendiniz gibi olmaya zorlamayın. Çünkü hayat geriye dönmez, dünle de bir alışverişi yoktur. Siz yaysınız, çocuklarınız ise sizden çok ilerilere atılmış oklar. Okçu, sonsuzluk yolundaki hedefi görür Ve o yüce gücü ile yayı eğerek okun uzaklara uçmasını sağlar. Okçunun önünde kıvançla eğilin Çünkü okçu, uzaklara giden oku sevdiği kadar Başını dimdik tutarak kalan yayı da sever.

4 yorum:

  1. Canancım çok güzel tespitler yapmışsın bizde merak ile yeni sistemin detaylarını bekliyoruz Seneye Asımcım anaokuluna mı yoksa birinci sınıfa mı başlayacak buna bağlı ...
    Bu arada arka planlarımız aynı olmuş fark ettim mi demek ki zevklerimiz uyuyor birbirimize :)

    YanıtlaSil
  2. Canım yeni sistemde en çok karşı çıktığım konu yaş meselesiydi o konuda istediğim şekilde kabul edildi.Ama eğitim sistemimizde değil belki ama uygulamada büyük sıkıntılarımız olduğunu düşünüyorum .Umarım o sıkıntılarda en kısa zamanda giderilir.Arka plana gelince farkında değildim hemen değiştirdim tasarım çalışmalarım devam ediyor ama şimdilik aynı olmamak adına değiştirdim.Zevklerimizin uyuştuğuna sevindim ayrıca:))

    YanıtlaSil
  3. bu da çok hoş olmuş blogcudan daha iyi burası dimi ben orada da blog açtım ama ısınamadığım için devam ettirmedim burasının havası başka :)

    YanıtlaSil
  4. Ben uzun zamandır bakamıyorum sadece yazı ekleyip çıkıyorum diğer bloglarla ilgilenmeden olmuyor .Umarım artık vakit bulabilirim:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!

>