Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 bardak un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu!
1/2su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Bütün bu malzemeler yumurta ve şeker öncelikli olarak ve kabartma tozu unla daha önce karıştırılarak kek için hazırlanır.Şekilde görüldüğü gibi kare borcama veya kekini daha ince tutmak için dikdörtgen borcam da kek pişirilir.
Keki ıslatmak için;
2su bardağı süt
2 tatlı kaşığı şeker
Kekimiz fırından çıktıktan sonra soğutulur ve hafif ılıtılmış ve içerisinde şeker eritilmiş süt ile ıslatılır.
Üzeri için;
2 paket krem şanti
1 paket çikolata sosu
Krem şanti ve çikolata sosu paketinde yazılan tarifine göre kek pişerken hazırlanır donması için krem şanti dolapta bekletilir.
Kekin sütle ıslatılma işleminden sonra krem şanti muntazaman kekin üzerine sürülür.Soğumuş çikolata sosu da tepsinin ortasından yaptığımız tencereyle boşaltılır ve kendi yayılması sağlanır görüntü bozulmasın diye kaşık değdirilmez .Bir tavsiye daha;bir gece dolapta bekletilirse daha lezzetli oluyor benden söylemesi.
BU ARADA SİZE DE BİR TABAK AYIRMIŞTIM AFİYET OLSUN...
ellerine sağlık bu pastayı bende çok severim
YanıtlaSilİnşaallah birgün sanada ikram etme şansım olur:)))
YanıtlaSilÇok güzel olmuş,ellerine sağlık..
YanıtlaSilPayıma düşeni aldım gidiyorum :)
sevgilerimle..
Zeliha hoşgeldin, afiyet olsun canım :))
YanıtlaSilAMA BU PASTA BENİM EN FAVORİM KOŞUŞTURMADAN YAPAMADIM BİR TÜRLÜ AMA AZİMLİYİM BU AKŞAM YAPACAM İNŞALLAH
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK SÜPER GÖZÜKÜYOR
eline sağlık ablacım
YanıtlaSil